Op 13 en 14 juni vindt in de Amsterdamse Baarsjes een fietsexpeditie plaats onder de naam 'Barbaarsjes'. Lees hieronder verder.

barbaarsjesProject Barbaarsjes – PJ Roggeband

 

WAT

 

Een fietsexpeditie langs de (rafel)randen van de Baarsjes. Met aangrijpende verhalen, literaire anekdoten en persoonlijke observaties onder de snelbinders neemt getallenman & woordensmid PJ Roggeband u mee langs de grenzen van dit stadsdeel. De tocht vertelt niet alleen de opkomst van deze wijk begin vorige eeuw, verrezen in de Sloterpolder en jarenlang grenzend aan de ‘groentetuin van Amsterdam, het overleven in de oorlogsjaren maar werpt ook een blik op de toekomst; bestaan er inderdaad plannen voor een ‘bruggenmuseum’ onder de Wiegbrug? De titel ‘Barbaarsjes’ is een knipoog naar het beruchte tijdschrift Barbarber van de schrijvers K.Schippers en Bernlef die allebei in de Baarsjes opgroeiden. In menig verhaal en romanfragment geven zij verwijzingen naar de randen van deze buurt. Deze fietsexpeditie is een eerbetoon aan de grilligheden van de Baarsjes.


WIE


Als gids presenteert PJ Roggeband onverwachte invalshoeken en confronteert u op prikkelende wijze met de grenzen van deze avontuurlijke wijk. Met medewerking van onder meer publicist (o.a. NRC Handelsblad) en rotondoloog Tijs van der Boomen en kunstenaar/bewoner Robin van ’t Haar, bekend van zijn project ‘City Scripts’ over observaties van gedragingen van mensen in de publieke ruimte.

  

WAAR

 

Het startpunt van ‘Barbaarsjes’ is op de Baarsjesweg 200-I hoog. Na een korte inleiding start hier de fietsexpeditie.

 

WANNEER

 

zaterdag 13 juni 14.00 uur

zondag 14 juni  11.00 uur en 14.00 uur


Duur van de tocht anderhalf  uur.

 

RESERVEREN VERPLICHT Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.