11-perforator-links3-groen

Onder de titel 'Zangsporen, scenario voor Kunst en de Venen' nodigt het CBK Utrecht kunstenaars uit om hun visie te geven op het veranderende landschap van de regio de Venen. Een gebied rond de plaatsen Nieuwkoop, Noorden, Mijdrecht en Vinkeveen wordt namelijk de komende jaren heringericht ten behoeve van nieuwe natuur, recreatie en landbouw.

Alle activiteiten van PJ Roggeband binnen dit project zoals de Venenparade, het instellen van de Dag van het Veen, het Venenbanier, de Veenbekkens en het Venenpodium waren te bewonderen op uitgebreide website.

venenpodiumdagvanhetveen2006

venenpodium.nl

Venenpodium is niet alleen de benaming voor het grote mobiele podium maar tevens ook de verzamelnaam voor alle onderdelen van de Venenparade zoals de Veeneenheden en het Venenbanier.

Uitgangspunt van het Venenpodium vormt de X; symbool voor markering, tijd, windrichting, voortgang, wiel.
venenpodiumvenenparade

Venenparade Feestelijke intocht met o.a. Venenbanier, Venenpodium en de plaatselijke fanfare op de Dag van het Veen 2005.
veenbekens

Veenbekkens
Blikvangers; speciaal vervaardigde bekkens in de vorm van een X.

Venenpodium

VENENPODIUM - draagbaar podium gerealisserd i.s.m. Hans van Lunteren - 2006
venenpodiumoverdracht2

Overdracht van een aantal attributen aan het Historisch Museum in Nieuwkoop.

Venenpodium 'Het Venenpodium, de Verdwijnput, PJ Roggeband en de Zangsporen' is een publicatie ter gelegenheid van de Dag van het Veen 2005.

Het 'draaiboekje' geeft een indruk van een aantal activiteiten van PJ Roggeband binnen het project 'Zangsporen, scenario voor Kunst en de Venen', een initiatief van CBK Utrecht.

Naast het Venenpodium komen onder andere de Verdwijnput, de Veenwijzers en de instelling van de Dag van het Veen ter sprake.